sreda, 4. februar 2009

Luang Prabang

Sabaai -dii!!

trenutno se nahajava v Vang vieng-u , kjer je prelepa kraska pokrajina! Najprej morva se mal napisat, kako sva se imela uceri v Luang Prabangu...

Zjutri sva polezavala, pol sva sla mal okrog po mestu gledat nekaj watov, utrip mesta in tako naprej. Laos je bil francoska kolonija, kar se pozna po njihovi arhitekturi, saj je mesto pretezno zidano, za razliko od ostalih mest. hise so zelo lepo urejene, s terasami, vrtovi...prou fensi :) turisti so vecinoma francoski...

Potem sem dobila tortico za rojstni dan! :) odsla sva se na malo visji hrib v centru mesta iz katerega je bil cudovit razgled na celotno pokrajino! Popoldne sva pocivala, pisala dnevnik in se seveda pripravljala za vecer ;) (beri: soping na marketu in zuranje za rojstni dan)

Soping je bil dobro opravljen, najbol zanimivo pa je bilo, ko je zacel padati dez. Jaaa, dozivela sva svoj prvi dez tukaj! Domacine (prodajalce na ulicnem marketu) je popolnoma zagrabila panika, usi so zaceli pospravljati svoje izdelke in sotorcke, zavlada je panika... v bistvu se ga je res kr dost uscalo, sam midva sva bla ful lacna pa sva sla kr mal jest umes...na sreco je en stant se stregu, tko da sva tm dobila papaya salad pa riz, mmm je blo dobro. Potem sva pocakala, da se je mal izlilo in sva hotla it na ksno pjaco, kar je pa bilo zelo tezko ob pol polnoci zvecer, ker je Luang Prabang bolj zaspano mesto in lokali se morajo po zakonu zapreti ob pol polnoci. Izjeme so ene 3 lokali, ki so tud najbl znani, in pol sva sla kr tja... cist usrana od usega dezja, pa sj ce bi bil sam dez...pac sprica blato od povsod...ampak vecer je bil lep! :)

3 komentarji:

  1. Vsenajbolšezarojstnidan Katrina! :D

    Mi2 vaju spremlava tud prek Google earth-a, tko da kr dejta cim bol podrobno pisat kje sta :)

    LP B&A

    OdgovoriIzbriši
  2. Vsaj nekdo, ki ni geograf se malo zanima za najino pot:)Bova probala cim bolj natancno pisat. Hvala za cestitke,bova pila na to;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Zdej k sm dobil uradno dovoljenje, da kej napišem (prej nism upal), morm komentirat tale "zanimiv večer" (ziherl, 2009): sm vidu na netu eno stran, k domačini snemajo turiste med "zanimivimi večeri"... :D ;)
    sam kot opozorilo..
    pa vse najbolše! **
    schtruzl

    OdgovoriIzbriši