torek, 10. februar 2009

Vientiane, Tha Kaek

Zivjo!!

koncno spet midva! Sva bla na dvodnevnem trekingu in nisva mogla pisat...
Nazadnje sva se oglasila iz Vang Vienga. Naslednje jutro sva sla z lokalnim avtobusom do glavnega mesta Vientiane, kar je bilo kakih 5 ur voznje. In spet je bila zanimiva :) Padal je dez, ti lokalni busi pa so ocitno narejeni samo za dry season! Iz stropa je namrec na posameznih delih avtobusa puscalo, sedezi so bli mokri, po sredini so bile nalozene vrece tapioke, da nisi mogu normalno sedet in it iz busa...pa ovinki in to...sam sva se ze navadla in nama je cist zakon :)
Za Vientiane sva si uzela samo en dan, ker prestolnica sama po sebi ni nic posebnega, sla sva gledat par znamenitosti, lokalni market, nekaj watov....pa jest ob Mekong, kar zame ni bilo prevec dobr... ne vem kaj je blo v tistem pad thai-ju:)

Naslednje jutro sva ze sibala naprej, in sicer do Tha Kaeka, kar je trajalo priblizno 6 ur z lokalcem. Na busu so bli spet smehi, bus je bil nabito poln z domacini in nisva mogla sedet skupaj, tko da sm js sedela bolj spredi, Ziga pa zadi, kar ni bla dobra poteza, ker je puncka za njim bruhala na tla in je tisto potem teklo po tleh cez ceu avtobus, da o smradu ne govoriva :) klime itak ni! No, js sm spredi spoznala nove frendice, okrog mene so namrec sedele same domacinke, sem bla glavna atrakcija, nobena seveda ne govori anglesko, in pol smo mal krilile z rokami...so pa res prijazni, dobila sem celo zvecilni gumi:)
Za Tha Kaek sva se odlocila, ker sva nameravala iti na dvodnevni treking po krasu...samo mesto ni nic posebnega, pozna pa se, da je jug Laosa res neturisticen in bolj divji.
Poiskala sva si hostel, nato pa odsla do turisticnega urada, kjer rihtajo trekinge in nudijo use ostale inforamcije. Treking, ki so nama ga ponudili, je vkljuceval ravno to, kar sva hotela: ogled jam, treking po kraski pokrajini, homestay (spanje v vasi), kopanje v lagunah in jamah...zato sva ga kar vzela, odhod je bil naslednji dan. Zvecer sva sla se na trznico nekaj pojest, ribe in sticky rice so bile res okusne! Pa cist sva se ze navadila jest z rokami, na teh lokalnih trznicah jejo domacini in pribora pac ni...

Ni komentarjev:

Objavite komentar