četrtek, 5. februar 2009

Vang Vieng

Helou!

tuki je net dobr in hitr, pa ne prevec drag, tko da spet malo piseva. Pa se najin urnik ni prevec natrpan:) Vceraj zjutri, preden sva zapustila Luang Prabang, sva si sla pogledat en obred menihov, ki je znaciln sam za to mesto. Gre za obred, kjer menihi hodijo po mestu in pobirajo hrano, katero jim podarijo domacini (tisti ta verni). to je bil nekoc edini nacin, da je menih jedel, danes pa se je, tako kot vecina drugih stvari v JV Aziji, tudi zivljenje menihov moderniziralo. Obred v Luang Prabangu je poseben prav zaradi tega, ker tu menihi se vedno dobijo vso hrano z temi daritvami. Pravzaprav je dobijo kar precej, ker je obred postal prava turisticna atrakcija, saj menih dobi hrano tudi od marsikaterega turista. Ustala sva res zgodaj, saj se vse skupaj dogaja ob zori. Nato sva nadaljevala pot proti jugu v mestece Vang Vieng. Spet sva uzela navaden bus in spet je bila voznja zelo zanimiva. Cesta, ki se steje za eno glavnih v drzavi, med Luang Prabangom in Vientianom je noro ovinkasta, na marsikaterem delu neasfaltirana, skratka po 7ih urah voznje sva cisto prerukana prisla na cilj. Midva sva se odlocila za Vang Vieng predvsem zaradi nore kraske pokrajine, ki obkroza to mestece, vecina drugih backpackerjev pa sem pride zaradi povsem drugih stvari. Lahko bi rekla, da so to neke vrste azijske Zrce, vendar brez diskotek in pijanih Slovencev. Tu gre bolj za pijane Angleze, tubing in happy shake. No da mal razlozim:) Pijani Angleze vsi poznamo in vemo kako zgledajo, tubing je spuscanje po bliznji reki v napihnjeni traktorski zracnici, happy shake pa sadni shake z dodatkom opojne substance (marihuana, opij,...) Prav zaradi tubinga in shakeov je to malo mestece postalo izredno popularno. Seveda so se pojavili bari, evropska hrana in poceni alkohol (to zadnje so imeli ze prej:)). Midva sva slednji tubing in shake izpustila , raje sva danes zgodaj zjutri vzela kolesa in sla pogledat eno jamo. Bil je res nor trip...Gres mal vn iz skomercializiranega mesta in ze vids pravi Laos...polno otrok, ki te najprej zacudeno gledajo, ze naslednji moment ti veselo mahajo, zenske delajo svilene sale, delajo na polju pokrite z znacilnimi klobuki...skratka povsem nekaj drugega kot Vang Vieng. Tudi jama je bila v primerjavi z ostalimi, ki sva jih do sedaj videla v Aziji, cudovita, po ogledu pa sva se namocila se v bliznji laguni. Jutri nadaljujeva pot v glavno mesto Vientiane, ampak samo za en dan, potem pa naprej proti jugu. Aja se to...vceraj zvecer sva sla pogledat tudi v en njihov bar poln Anglezov, povsem evropsko...Ne mores verjet kako hitro se lahko neko mesto (drzava) spremeni, ko zacnejo prihajati turisti in z njimi veliko denarja. Kmalu sva sla domov, ker sva se hotla naspat, js sm se , Nina pa ne, ker je sla sredi noci utisat sosednjo sobo polno...Anglezev seveda:)


Ziga na kolesu :)

Domacinke delajo sale iz svilenih niti

Kopanje v laguni pri jami

3 komentarji:

  1. hy! lepe slikce, ful:)

    drgač pa kak mejl pade:)

    uzivita!!!:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Vidim, da se imata super,vidim še celo lepo vreme na slikah seveda, pri nas pa sesaj sam dež. Eva je srečno prispela, bila je že pri eni družini, spoznala se je preko neta s hčerko in sporoča da je nasploh super, samo internet je drag.Uživajta še naprej, no Nini pa z zamudo pošiljam čestitke od vseh nas.Tudi med nami je večina takih ,ki bi si želela praznovati že tretji rojstni dan zapored sredi zime v toplih krajih. Lepo potovanje še naprej.

    OdgovoriIzbriši
  3. najprej zakasnela čestitka še od mene (sem šele kasneje videla, da ne bi smela vse staviti na mobitel!)
    Vidm, da se imata fajn, mi delata velike gušte, ampak hvala bogu da jih lahko vsaj nekdo dela :) fotke so pa ful lepe!
    lepo se imejta še najprej....aja, pa bodita no malce prizanesljivešja do tistih, ki ga žurajo pozno v noč ;) (hec, hec) :******

    OdgovoriIzbriši